יום ראשון, 5 באוקטובר 2014

וולדורף אסטוריה

לא לכולם יש כסף כדי לבקר במלון וולדורף אסטוריה שנפתח לא מזמן בירושלים. בדיוק מסיבה זו, החליט הבלוג לעשות מעשה אמיץ ולבדוק את ארוחות הבוקר המוגשות לקהל הרחב. לשם כך, הובאה שבע רייך, דוגמנית הבית, שמה זה בשבילה עוד ארוחת בוקר יוקרתית?

חלומה של כמעט כל ילדה, לגור בארמון, להיות נסיכה עם שמלה ארוכה ומפוארת, כתר על הראש ומלא משרתים סביבה. בשורה משמחת לכל הילדות החולמות, החלום שלי התגשם! לא עם השמלה,או הכתר, או המגורים... אבל ביקרתי בארמון ושירתו אותי כמו שמשרתים נסיכות.

הכותבת מגלה רוח התנדבות ובוחרת לשמש כפרזנטורית של המלון
מיותר לציין שכשנכנסנו בלט לכל שאנחנו לא משם. התדהמה וההתרגשות על פנינו הזכירו תגובה של ילד המגיע בפעם הראשונה לפארק שעשועים. החל מהקונסיירז' עם המגבעת ועד לרצפות הפסיפס והנברשות מקריסטל. הכל היה מעוצב, יוקרתי ועוצר נשימה.

האמת, שהתלבטתי מה לובשים בכלל למקום כזה. חששתי שנכנס לשם ונראה כמו שני קבצנים שהגיעו למסיבה של המלך. להפתעתי, אורחי המלון שסעדו לידנו נראו רגילים לחלוטין, אנשים רגילים עם בגדים רגילים. בהתחשב בעובדה שהגענו למקום לארוחת בוקר, כנראה לא הייתי צריכה לצפות ליותר מזה (הערת העורך: אמרתי לה!). אווירה נינוחה ורגועה בתוך ארמון יוקרה, מבחינתי השילוב המנצח.

הושיבו אותנו ליד שולחן מרווח עם כיסאות נוחים ויציבים ושירות משורה ראשונה, כשברקע מנגינות נעימות. על השולחן הניחו לנו תפריט בעל מספר מנות עיקריות לבחירה, ואת כל שאר המטעמים הנפלאים יכולנו למצוא במזנון רחב ומגוון כיד המלך. החלטנו ללכת על מה שלא היה נראה רגיל מדי (אומלטים, למרות כמה תוספות מפתות) או חלילה, בריא מדי (דייסת שיבולת שועל, על אף האוכמניות הנלוות אליה), וכך נפלה ההכרעה על שקשוקת תרד וגבינת פטה שהוגשה במחבת חינני בקומפקטיותו וביצים בסגנון בנדיקט, כשבתפקיד הדיקט, משמש נתח סלמון מעושן.

אחד הבופה-ים, אם לא ה... (צילום: אביעד וייצמן)
לאחר טעימה מהעיקריות המיוחדות עברנו אל מזנון הבופה שהיה רחב ונדיב, וכלל גבינות משובחות, ירקות וסלטים, תבשילים, מאפים, לחמים ועוד. אז מה עושים במצב כזה, של בחירה כה מרובה? מתחילים להעמיס! המטעמים היו מיוחדים וטעימים. החל ממאפינס הגבינות המשובח, עגבניה ממולאת בברוקלי, תפוח אדמה ממולא בשמנת שנמסה בפה ועד לקפה הפוך ושלל המיצים הטבעיים שמילאו את שולחננו, הכל היה טעים, איכותי וטרי. גם האסתטיקה של המאכלים הייתה ניכרת, הכל הוגש והוצג באופן מכובד, נקי ומעורר תיאבון.

בפינת הבקושי נגענו (צילום: אביעד וייצמן)
סיימנו את הארוחה שבעים ומרוצים, והחלטנו לנצל את ההזדמנות לטייל קצת במלון ולקבל טעימה אחרונה מהמקום. השילוב המושלם בין העיצוב, האמנות והיחס החם, התחברו יחד בהרמוניה והפכו את החווייה לחיובית, נעימה וממלאת, עם טעם של עוד.

ראשון-שישי: 06:30- 10:30  
אגרון 26, ירושלים.
מומלץ להזמין מקומות מראש (02-5423353).
מחיר: 140 ש"ח לסועד.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה